Єдина Країна! Единая Страна!
П`ятниця, 19.04.2024, 07:05
Головна Реєстрація
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Портфоліо

Електронні портфоліо

Наше опитування
Підвищення кваліфікації вчителя - це ...
Всего ответов: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Обговорення

Обговорення


Фестиваль навчальних проектів


Арт фестиваль комп'ютерної графіки
Форма входу
Друзі сайту

МОН


Управління освіти


ПедПреса


Дистанційна підтримка освіти школярів


Вільна шкільна бібліотека


КОІПОПК


МАН


Блог вчителів інформатики


Блог мо вчителів фізики

Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2016 » Серпень » 29 » Резолюція учасників міської серпневої конференції педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів
16:36
Резолюція учасників міської серпневої конференції педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів

Резолюція учасників

міської серпневої конференції педагогічних працівників

загальноосвітніх навчальних закладів

«Підсумки діяльності дошкільних, загальносвітніх та позашкільних  навчальних закладів  у 2015/2016 навчальному році

та стратегічні завдання розвитку освітньої галузі

  міста Фастова на 2016/2017 навчальний рік»

 

26 серпня 2016 року

 

        Заслухавши і обговоривши доповідь начальника управління освіти і науки виконавчого комітету Фастівської міської ради Єриш Н.Л. «Підсумки діяльності дошкільних, загальносвітніх та позашкільних  навчальних закладів  у 2015/2016 навчальному році та стратегічні завдання розвитку освітньої галузі міста Фастова на 2016/2017 навчальний рік», учасники конференції визначають, що освіта є стратегічним напрямком розвитку держави, суспільства, економіки та інтеграції у світову спільноту; управлінням освіти , навчальними закладами міста проведено значну роботу з виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Указів Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення й розвитку освіти в Україні» та «Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти в Україні», Постанов Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державного стандарту початкової загальної освіти», «Про  затвердження Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти» щодо розвитку освітньої галузі, створення умов для забезпечення рівного доступу до якісної освіти і заявляють про згоду з цілями й завданнями, висловленими в доповіді та виступах.

Пріоритетна мета української системи освіти – створення умов для розвитку та самореалізації кожної особистості як громадянина України, формування покоління, здатного навчатися впродовж життя, створювати й розвивати цінності громадянського суспільства.

Провідною ідеєю навчально-виховного процесу в навчальних закладах у 2016/2017 н.р. має стати виховання випускника, який успішно й ефективно буде діяти в інформаційному суспільстві, вносити вклад у піднесення конкурентоздатності країни в європейському і світовому просторі. Визначальним має стати виховання учнівської молоді на героїчних прикладах захисників Вітчизни, традиціях і звичаях українського народу, вивченні його історичної і культурної спадщини.

Учасники конференції вважають, що найбільш актуальним завданнями є:

 

-формування високої патріотичної свідомості, готовності до виконання громадянських обов’язків та захисту суверенної України;

  • реалізація нових програм початкової загальної освіти;

  • забезпечення наступності між дошкільними навчальними закладами та школою І ступеню;

  • упровадження інноваційної та дослідно-експериментальної діяльності в навчально-виховний процес та управлінську діяльність;

  • розвиток профільного навчання;

  • забезпечення нової якості освіти;

  • підвищення професійної майстерності педагогічних працівників у світлі сучасних вимог;

  • збереження мережі позашкільної освіти.

     

    Виходячи із завдань, що стоять перед  освітянами міста, учасники серпневої конференції вважають за необхідність у новому навчальному році:

    І. Управлінню освіти і методичному кабінету:

    1. Формувати та утримувати оптимальну мережу навчальних закладів міста у відповідності до потреб населення та контингенту учнів.

    2. Забезпечувати організаційно-методичний супровід своєчасного вивчення та впровадження нових навчальних програм з початкової загальної освіти.

    3. Здійснювати науково-методичне забезпечення організації навчально-виховного процесу в умовах реалізації Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти.

    4. Розвивати систему безперервної освіти відповідно до сучасних потреб та запитів педагогічних працівників.

    5. Здійснювати моніторинги якості освіти та участі керівників, учителів, вихователів, учнів у заходах міського, обласного, всеукраїнського рівнів.

    6. Продовжити розвиток та підтримку системи роботи з обдарованою і талановитою молоддю, індивідуальності дитини на основі виявлення її задатків і здібностей.

    7. Постійно впроваджувати інформаційно-комунікаційні технології у навчально-виховний процес та управління навчальними закладами.

    8. Спрямовувати діяльність міської соціально-психологічної служби на підготовку дитини до самостійного життя, вибору профілю навчання, виявлення та підтримку дитячої обдарованості,дітей з особливими потребами, переселенців із зони проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території України, на посилення ролі превентивної та корекційної роботи з учнями.

    9. Розширювати мережу інклюзивної освіти в навчальних закладах міста.

    10. Організувати повноцінне медичне обслуговування учасників навчально-виховного процесу.

2. Керівникам навчальних закладів міста:

  1. Забезпечити умови для охоплення дітей відповідного віку різними формами загальної середньої освіти та якісну реалізацію нових Державних стандартів освіти.

  2. Здійснити комплекс заходів щодо створення умов для організації більш якісного допрофільного навчання у 8–9 класах та профільного в старшій школі.

  3. Продовжити роз’яснювальну роботу з учнями та батьками щодо подальшого впровадження моделі незалежного зовнішнього оцінювання та умов його проведення.

  4. Удосконалити систему підготовки випускників загальноосвітніх навчальних закладів до зовнішнього незалежного оцінювання.

  5. Створити оптимальні умови навчання і виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з обмеженими фізичними можливостями; забезпечити соціально-педагогічний супровід та підтримку зазначених категорій дітей, переселенців із зони проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території України.

  6. Поліпшити виховну роботу з дітьми та учнівською молоддю, запобігати негативним впливам на них соціального середовища.

  7. Посилити національно-патріотичний характер навчання та виховання, передбачивши створення нових виховних систем та моделей у позакласній, позашкільній виховній роботі з дітьми та учнівською молоддю відповідно до конкретно-історичних умов розвитку державності.

  8. Вживати заходи щодо підвищення соціального захисту вихованців, учнів та педагогічних працівників.

  9. Забезпечити якісне харчування учнів та вихованців навчальних закладів.

  10. Активізувати фізкультурно-оздоровчу та спортивно-масову роботу. Облаштувати спортивні зали, ефективно використовувати їх для позаурочної гурткової роботи з дітьми; залучати батьків до роботи з формування культури здорового способу життя серед учнівської молоді.

  11. Здійснити необхідні заходи щодо змін в організації навчально-виховного процесу у 2016/2017 навчальному році.

     

    Врахувати висновки конференції і пропозиції, викладені в даній резолюції, при плануванні роботи управління освіти та навчальних закладів на новий навчальний рік і керуватися ними в практичній діяльності.

 

 

Переглядів: 400 | Додав: scholian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: